Mersul în şa previne tulburările de erecţie

În unul dintre primele posturi pe acest blog, vorbeam despre multele preconcepţii ale românului simplu, legate de mersul pe bicicletă. Pentru o naţiune în care burta încă este un simbol al bunăstării sociale, iar un automobil cât mai mare este emblema unei cariere de succes, bicicleta este văzută ca mijlocul de transport al celui prea sărac să-şi permită o maşină sau prea idiot să obţină permisul auto. Pe scurt, un adult care merge pe bicicletă este ori un ratat, ori un imatur.

Şi asta nu este tot: în concepţia celor cu un creier nu foarte mobilat, mersul pe şaua bicicletei duce, nici mai mult nici mai puţin, la impotenţă. Nimic mai fals! Cunoscând atât de mulţi ciclişti care duc o viaţă personală împlinită (eu însumi printre aceştia), ştiu cât de penibilă este această prejudecată a omului sedentar sau care nu are curajul să transpire făcând mişcare.

Fără să mă surprindă deloc, am citit într-o revistă medicală (Jurnalul de Sănătate), acest pasaj despre binefacerile mersului pe bicicletă: „Datorită trepidaţiilor la care este supus bazinul, ca o utilă formă de masaj, se previn inflamaţiile prostatei, tulburările de erecţie.

Click pe imaginea din dreapta pentru a citi întreg articolul. Luaţi-o pe-asta, sedentari cu prejudecăţi !

Anunțuri