Tarife și regulamentul de funcționare al bălții Zimbru

Pentru că foarte mulți dintre cei care ajung prin motoarele de căutare pe blogul meu caută de fapt locuri bune de pescuit, iată un bazin piscicol pe care îl vizitez frecvent în drumurile mele prin județul Călărași: Balta Zimbru.

Este chiar la ieșire din satul Zimbru (cum vii pe DJ 304 dinspre Plevna către Dorobanțu), pe dreapta, respectiv pe partea opusă a unei fântâni de pe marginea drumului. Se merge pe un drum de pietriș între două terenuri agricole până la podul peste un canal de irigații scos din uz. Acolo ai în dreapta cimitirul satului Zimbru, iar în stânga se face un drum de pământ bătătorit de circa 1,5 km care coboară spre apă. Există stâne de oi și capre de-o parte și de alta a luciului de apă, iar balta este privată, așa că paznicul va veni după banii de taxă, fie oficial (cu chitanță), fie neoficial (fără).

Se poate ajunge pe balta Zimbru și dintre satul Făurei (comuna Ulmu). Chiar înainte de intrarea în această localitate este o intersecție unde trebuie să faci dreapta, părăsind asfaltul. Mergi tot înainte până la dig – luciul de apă din dreapta este balta Zimbru, iar cea din stânga este balta Pupăza. Drumul de acces din jurul ambelor bălți este de pământ și este alunecos ca gheața atunci când plouă.

Drumul care duce spre baltă

Turmă de capre

Încă un pic și ajungi pe baltă

Cârd zgomotos de gâște

Un loc bun de pescuit

Baraca paznicului bălții

Încă un loc bun de pescuit

Alt loc de aruncat lanseta

Unele locuri sunt amenajate

Dealurile te feresc de vânt

Marginea de sud a bălții

Urmează balta Pupăza

Anunțuri