teren fotbal cornerCu toții știm că, dintre toate țările europene, Olanda este cea mai permisivă cu consumul de droguri ușoare de fumat, cum ar fi marijuana sau cannabis. Ori zisă și „iarbă” în limbajul mai necolocvial al peluzei de pe Ghencea sau din Ștefan cel Mare. De fapt, dacă aș fi nea Piți antrenoru’ și ar trebui să le țin jucătorilor tricolori un discurs motivator în vestiar înaintea meciului cu Olanda, l-aș încheia în ton umoristic cu îndemnul de luptă: „Călcați iarba, n-o fumați!”.

Presimt că după toate vorbele pe care Pițurcă le-ar spune despre abordarea tactică a partidei, apoi despre importanța unui rezultat pozitiv în fața marii favorite la calificare din Grupa D și poate chiar despre necesitatea ca actuala garnitură a naționalei României să-și treacă în palmares o victorie împotriva unei mari echipe, așadar presimt că după o asemenea tiradă a antrenorului, jucătorii vor rămâne un moment cu gura căscată, blocați în tensiunea momentului. Și aș spulbera această liniște de plumb cu o glumă colorată, pe gustul fotbaliștilor, la adresa adversarei noastre de mâine seară: „Băieți, noi călcăm în picioare gazonul, nu-l fumăm!”.

Pe bune acum, mi-ar plăcea ca gazonul de pe Amsterdam Arena (stadionul de 53.000 locuri al lui Ajax) să arate muncit din greu la sfârșitul meciului, ca după însămânțarea de primăvară. Să nu ne facem vreo iluzie că va fi ușor! Ca să smulgi mărcar un punct – deși ideal al fi trei puncte – pe terenul Portocalei Mecanice, va fi nevoie de un efort fantastic în fața jucătorilor super-atletici ai olandezilor.

Mă bucur enorm de mult să aud că noul sponsor al echipei de fotbal a României, City Insurance, va selecționa din postările de pe bloguri cele mai frumoase mesaje pentru a le transmite jucătorilor naționalei înaintea meciului de pe 26 martie. Mesajul meu pentru Mutu, Bourceanu, Rusescu și toți ceilalți tricolori ar fi acesta: „Călcați iarba, n-o fumați!” 🙂

Anunțuri